Brânză, eliminată în optimi la Leipzig! Duminică, România-Elveţia în turul I pe echipe

  by    0   4

Oraşul german Leipzig găzduieşte în perioada 7-9 februarie a doua etapă de Cupă Mondială la spadă feminin. România participă atât în concursul individual (din 7-8 februarie), cât şi în cel pe echipe (din 9 februarie) cu următoarele sportive: Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Ana Maria Constantin şi Ioana Dumitru. Dacă Ana Maria Brânză, care este şi lider în clasamentul mondial, nu trage azi, fiind calificată direct pe tabloul principal, Pop, Udrea, Constantin şi Dumitru au intrat în focurile grupelor de calificare. www.frscrima.ro vă va informa despre evoluţia fetelor în Germania. Fazele finale la individual au loc sâmbătă, 8 februarie, iar concursul pe echipe are loc duminică, 9 februarie.
Delegaţia română este condusă de antrenorul Octavian Zidaru.


UPDATE, ora 16:40 – Simona Pop, Maria Udrea, Ana Maria Constantin şi Ioana Dumitru au trecut fără probleme de grupe. Singura care nu are emoţii pe planşă azi e Ana Maria Brânză, calificată direct pe tabloul principal.


UPDATE 2, ora 17:10 – După tururile preliminare, doar Maria Udrea şi Simona Pop s-au alăturat Anei Maria Brânză pe tabloul principal.
Liberă în turul I preliminar, Maria Udrea a trecut în turul II de Linda Schneider (Germania), scor 15-9, iar în turul III a dispus de Melinda Koevecs (Ungaria), scor 15-7.
Liberă şi ea în turul I, Simona Pop a imitat-o pe Maria Udrea şi a ajuns pe tabloul principal după două victorii: 15-10 cu Paula Fernandez (Spania) şi 15-6 cu Ayaka Shimookawa. (Japonia).
Din păcate, Ioana Dumitru a părăsit concursul individual din Germania. După un prim tur liber, Ioana a dispus de Julia Bernbach (Elveţia) cu 15-10, dar în turul III a fost învinsă de Vanessa Galantine (Franţa), scor 15-9.
La fel a păţit şi Ana Maria Constantin. Liberă în turul I, orădeanca a trecut cu 15-10 de italianca Ida Finizio în turul II, dar în turul III a pierdut la limită, 13-14 cu o altă italiancă, Sara Carpegna.


UPDATE 3, ora 17:25 – Odată cu terminarea fazelor preliminare, cele trei românce rămase în concurs şi-au aflat adversarele de sîmbătă, 8 februarie, de pe tabloul principal, din turul I. Ana Maria Brânză se va duela cu chinezoaica Xiang Yixuan, Simona Pop va da peste italianca Francesca Boscarelli, iar Maria Udrea o avea avea în faţă pe rusoaiaca Yana Zvereva. Trebuie notat faptul că dacă Brânză şi Pop vor trece de turul I, ele se vor întâlni într-un duel direct în turul II!


UPDATE 4, ora 23:45 – Cele trei spadasine aflate pe tabloul principal al Cupei Modiale de la Leipzig au aflat ordinea de intrare în concurs. Ea este: Maria Udrea – Yana Zvereva (Rusia), de la ora 11:15, Simona Pop – Francesca Boscarelli (Italia), de la ora 12:30 şi Ana Maria Brânză – Xiang Yixuan (China), de la ora 12:55. În cazul tuturor celor trei este vorba de ora României!


UPDATE 8 februarie, ora 12:02 – Maria Udrea este prima româncă calificată în turul II la Cupa Mondială de la Leipzig. Udrea a învins-o în runda de debut pe rusoaiaca Yana Zvereva, scor 15-9 și o va întâlni în etapa următoare pe chinezoaica Lin Sheng, de la ora 13:45, ora României.


UPDATE, ora 12:50 – Simona Pop s-a calificat și ea în turul II după o victorie facilă cu Francesca Boscarelli (Italia), scor 15-7 și se pregătește, cel mai probabil, de un duel cu Ana Maria Brânză, care evoluează în turul I cu  Xiang Yixuan (China), de la ora 12:55.


UPDATE, ora 13:15 – Ana Maria Brânză a trecut cu mari emoții de turul I după 7-6 cu  Xiang Yixuan (China) și va da peste colega de la Steaua și echipa națională, Simona Pop, în turul II. Duelul are loc la 14:35, ora României.


UPDATE, ora 15:03 – Ana Maria Brânză e singura româncă rămasă pe tabloul principal după turul II la Leipzig. Ana a trecut în optimi după victoria cu Simona Pop, scor 15-11, în timp ce Maria Udrea a cedat cu chinezoaica Lin Sheng, scor 15-7. Pentru un loc în sferturi, Ana se va lupta, de la ora 15:25 chinezoaica Sun Yiwen.


UPDATE, ora 15:46 – Ana Maria Brânză a părăsit în optimi concursul de Cupă Mondială de la Leipzig. Faovrită numărul unu, Ana a fost învinsă cu 13-12 de chinezoaica Sun Yihwen. Româncele încheie astfel primele două zile la Leipzig, dar duminică, 9 februarie, vor trage pe echipe. România va începe drumul spre podium cu Elveţia.


Related Posts

„La Mulți Ani”, Marius Florea!

Antrenor federal al Federației Române de Scrimă și fost secretar general, Marius Florea își serbează azi, 23 mai, ziua de naștere. Fost scrimer la CSA Steaua, Marius Florea este unul dintre cei mai apreciați arbitri de sabie din lume, în 2010, 2013 și 2014 fiind desemnat chiar numărul unu la nivel mondial de către Federația Internațională […]

READ MORE →

S-a stabilit programul Campionatului Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, de la București

Campionatul Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, se va desfășura la București, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fostă Floreasca), în perioada 17-28 iunie. Întrecerea va reuni la start aproximativ 600 de copii de la toate cluburile din țară, la toate cele trei arme: sabie, spadă și floretă. Concursul se va disputa la individual […]

READ MORE →

Tempera Advertising susține Federația Română de Scrimă în organizarea Campionatului Național de Scrimă pentru copii

În 2017, Campionatul Național de scrimă pentru copii va avea loc în perioada 17-28 iunie, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fosta Floreasca) din București. Iar Federația Română de Scrimă încearcă să facă din această competiție un eveniment de neuitat atât pentru publicul prezent în sală în cele 12 zile de concurs, dar mai ales […]

READ MORE →

Cluburile de scrimă din București sunt invitate pentru demonstrații la Ziua Porților Deschise ale TVR

Televiziunea Româna organizează în perioada 1-2 iunie 2017 Ziua Porţilor Deschise. În cadrul acestui eveniment sunt organizate ateliere sportive din mai multe discipline. Televiziunea Română invită cluburile de scrimă din București să participe la acţiune alături de cât mai mulți copii. Evenimentul se petrece între orele 12:00-20:00, în fiecare zi,  iar cei care doresc (cluburi, […]

READ MORE →

Dan Găureanu va fi condus miercuri pe ultimul drum!

Federația Română de Scrimă anunță faptul că fostul antrenor al lotului național de sabie și al CSA Steaua București, Dan Găureanu, decedat sâmbătă, 20 mai 2017, va fi condus pe ultimul drum miercuri, 24 mai 2017. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfinții Arhangheli din Brașov, de la ora 14:30! Fost campion național la sabie […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top