Tiberiu Dolniceanu a luat bronz la Madrid! Duminică, România-Puerto Rico în turul I

  by    0   4

A 28-a ediţie a Trofeului Villa de Madrid la sabie masculin, care e şi prima etapă de Cupă Mondială la această categorie, porneşte la start în câteva minute. România e prezentă în proba individuală cu şase sportivi. Dintre aceştia, unul e calificat direct pe tabloul principal – Tiberiu Dolniceanu – iar alţi cinci trebuie să treacă de calificări şi de două tururi preliminare pentru a intra pe tabloul principal. Alin Badea a mers excelent în grupe şi a ajuns pe tabloul principal, în timp ce George Iancu a fost eliminaţi după grupele de calificare. Totodată, Ciprian Gălăţanu, Alexandru Popescu şi Iulian Teodosiu au ajuns în ultimele două tururi preliminare. Ciprian Gălăţanu îl va înfrunta pe germanul Frederik Koch, Alexandru Popescu va da piept cu maghiarul Sebestyen Puy, iar Iulian Teodosiu va evolua împotriva germanului Robin Schroedter.
Delegaţia este condusă de antrenorul Mihai Covaliu.


UPDATE, ora 15:07 – Ciprian Gălăţanu a părăsit întrecerea individuală după ce a fost învins în primul tur preliminar de germanul Frederik Koch, scor 8-15.


UPDATE, ora 15:42 – Iulian Teodosiu a fost şi el eliminat în turul I preliminar la Madrid după 8-15 cu germanul Robin Schroedter.


UPDATE, ora 16:10 – Alexandru Popescu, ultimul român din preliminarii, a dat piept în runda I cu maghiarul Sebestyen Puy. Din păcate, Alex a cedat cu 10-15, situaţie în care rămânem pe tabloul principal individual doar cu Tiberiu Dolniceanu şi Alin Badea. Rămâneţi pe www.frscrima.ro pentru a afla adversarii celor doi români în turul I de pe tabloul principal de mâine.


UPDATE, ora 23:35 – Tiberiu Dolniceanu şi Alin Badea şi-au aflat adeversarii din turul I al tabloului principal al Cupei Mondiale de la Madrid. Astfel, Dolniceanu va da piept cu Adrian Ramirez Acuna (Mexic), de la ora 10:00 (ora României), în timp ce Badea îl va înfrunta pe Marco Ciari (Italia), de la or 10:40 (ora României).


UPDATE 8 februarie, ora 11:55 – Tiberiu Dolniceanu a rămas singur pe tabloul principal al Cupei Mondiale de sabie de la Madrid. Dinamovistul a trecut cu 15-6 de mexicanul Adrian Ramirez Acuna, în timp ce Alin Badea a cedat în turul I cu italianul Marco Ciari, scor 11-15. În turul II, Dolniceanu îl va întâlni pe germanul Richard Huebers, de la ora 12:40, ora României.


UPDATE, ora 14:05 – Favorit numărul trei al Cupei Mondiale de la Madrid, Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în optimi de finală dupî un duel strâns cu germanul Richard Huebers. Tibi s-a impus cu 15-13 și se va bate pentru un loc în sferturi cu maghiarul Szabo Matyas.


UPDATE, ora 14:45 – Tiberiu Dolniceanu e de neoprit la Madrid. El a trecut în optimi de  maghiarul Szabo Matyas, scor 15-11 și își așteaptă adversarul din sferturi. Pentru un loc în semifinale Tibi va da piept cu germanul Nicolas Limbach.


UPDATE, ora 16:30 – Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de bronz la Madrid. După 15-12 în sferturi cu  cu germanul Nicolas Limbach, Tibi a cedat în semifinale, la mare luptă cu sud-coreeanul Kim Junghwan, scor 13-15. Dolniceanu se mulţumeşte astfel cu medalia de bronz, un rezultat excelent având în vedere că a fost primul concurs din 2014. Duminică, 9 februarie, România intră în concursul iar în turul I va da peste Puerto Rico.


Related Posts

Iancu-locul 30, Bucur-locul 45, Ciornilă-locul 47 și Cruțu-locul 48 în proba de sabie masculin individual la Universiada de vară de la Taipei

Cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară se desfășoară la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august 2017. România este prezentă în Taiwan cu o delegație de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, ei concurând la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Amalia Tătăran – locul 34 în proba de spadă feminin individual la Olimpiada de vară de la Taipei

Cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară se desfășoară la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august 2017. România este prezentă în Taiwan cu o delegație de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, ei concurând la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top