UPDATE 12: Tiberiu Dolniceanu a câștigat Cupa Mondială de sabie de la Moscova!

  by    1   3

Etapa de Cupă Mondială de sabie seniori de la Moscova, a patra din 2014, își va desemna sâmbătă, 22 martie, câștigătorul în proba individuală.
România are patru reprezentanți pe tabloul principal. Pe lângă Tiberiu Dolniceanu, lider în clasamentul Cupei Mondiale, s-au mai calificat vineri, 21 martie, pe tabloul principal și Dragoș Sîrbu, Ciprian Gălățanu și Alin Badea.
Cei patru sunt coordonați în capitala Rusiei de antrenorul Dan Găureanu și vor avea următorii adversari în turul I preliminar:
Tiberiu Dolniceanu – Tomohiro Shimamura (Japonia)
Alin Badea – Nikolay Kovalev (Rusia)
Dragoș Sîrbu – Ha Hansol (Coreea de Sud)
Ciprian Gălățanu – Jeff Spear (SUA).
Primele dueluri pe tabloul principal au loc începând cu ora 11:00, ora României, iar finala este programată pentru ora 16:00.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ţine la curent cu toate informaţiile legate de acestă întrecere.


UPDATE, ora 11:20 – Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea sunt primii români calificați în turul II al tabloului principal de sabie pentru seniori de la Moscova. Ambii sabreri din România au trecut mai departe după victorii identice: 15-7. Tiberiu Dolniceanu l-a învins pe japonezul Tomohiro Shimamura, iar Alin Badea a dispus de Nikolay Kovalev.
În turul II, Dolniceanu îl va întâlni pe învingătorul duelului dintre Fabien Ballorca (Franța) și Gabriele Foschini (Italia).
Alin Badea își va cunoaște adversarul după meciul dintre Dragoș Sîrbu (România) și Ha Hansol (Coreea de Sud).


UPDATE, ora 11:40 – Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea sunt momentan singurii români în turul II pe tabloul principal. Din păcate, Dragoș Sîrbu a fost eliminat în turul I al Cupei Mondiale de sabie seniori de la Moscova după ce a cedat cu 15-9 în fața lui Ha Hansol (Coreea de Sud). Acesta din urmă va da în turul II de un alt român, Alin Badea!


UPDATE, ora 11:44 – Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea și-au aflat adversarii din turul II. Dolniceanu va da peste Gabriele Foschini (Italia), iar Alin Badea se va duela cu Ha Hansol (Coreea de Sud).


UPDATE, ora 12:02 – Americanul Jeff Spear a blocat drumul lui Ciprian Gălățanu spre turul II al Cupei Mondiale de sabie de la Moscova. Gălățanu a pierdut cu 15-13 și rămâne să lupte mâine în concursul pe echipe.


UPDATE, ora 13:34 – Tiberiu Dolniceanu a rămas singurul român pe tabloul principal al Cupei Mondiale de sabie de la Moscova. Tiberiu l-a învins în turul II pe Gabriele Foschini (Italia), scor 15-11. Din păcate, Alin Badea a fost eliminat în turul II de sud-coreeanul Ha Hansol, scor 10-15.


UPDATE, ora 13:43 – Tiberiu Dolniceanu și-a aflat adversarul din optimile de finală de la Moscova. Românul se va duela pentru un loc pe tabloul de opt cu francezul Nicolas Rousset. Acesta din urmă a trecut în turul II de conaționalul său Tom Seitz după un meci de mare luptă, scor 15-14.


UPDATE, ora 14:35 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de sabie seniori de la Moscova. Sabrerul român l-a învins în optimi pe francezul Nicolas Rousset, scor 15-10. Pentru un loc în semifinale, Dolniceanu se va bate cu învingătorul duelului dintre Luigi Miracco (Italia) și Chung Hojin (Coreea de Sud).


UPDATE, ora 14:48 – Tiberiu Dolniceanu va lupta cu italianul Luigi Miracco pentru un loc în semifinale. În optimi, Luigi a trecut cu 15-8 de sud-coreeanul Chung Hojin.


UPDATE, ora 15:18 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de sabie seniori de la Moscova după ce a dispus în sferturi de italianul Luigi Miracco, scor 15-12. A fost un meci de luptă în care Dolniceanu a condus cu 12-8, Luigi a revenit la 12-12, dar românul a avut în cele din urmă ultimul cuvânt. În semifinale, Tiberiu Dolniceanu se va bate pentru un loc în marea finală cu germanul Matyas Szabo.


UPDATE, ora 16:58 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în finala Cupei Mondiale de sabie de la Moscova. După un meci extrem de tensionat și de disputat, Tibi s-a impus cu 15-14 în fața germanului Matyas Szabo. Dolniceanu a condus în permanență la 2-3 tușe, dar germanul nu a cedat nicio clipă. A egalat la 14-14, dar cel care a dat tușa pentru finală a fost sabrerul român. Este prima finală pentru Tiberiu Dolniceanu în 2014, dar al doilea podium, după bronzul de la Madrid.

tusa de aur

 


UPDATE, ora 17:13- Tiberiu Dolniceanu și-a aflat adversarul din marea finală. În a doua semifinală s-au întâlnit rusul Veniamin Reshetnikov și sud-coreeanul Kim Jung Hwan. Chiar dacă s-a aflat pe teren propriu și cu publicul în spate, Veniamin, locul trei în clasamentul Cupei Mondiale înaintea concursului de la Moscova, nu a putut face nimic în fața lui Kim Jung Hwan. Sud-coreeanul a fost un zid de netrecut și s-a calificat în finală după 15-13.


UPDATE, ora 17:13- Tiberiu Dolniceanu  a câștigat Cupa Mondială de sabie seniori de la Moscova după ce l-a învins în finală pe  sud-coreeanul Kim Jung Hwan, scro 15-10.


Related Posts

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

One thought on “UPDATE 12: Tiberiu Dolniceanu a câștigat Cupa Mondială de sabie de la Moscova!

  1. George Predutoiu spune:

    Felicitari si la mai multe si mai mari succese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top