UPDATE 11: Prima medalie pentru România la Campionatul European de scrimă de la Montreux! Simona Pop – Rossella Fiamingo 9-15, în semifinalele probei de spadă feminin individual!

  by    0   0

Ziua a doua a Campionatului European de scrimă seniori de la Montreux (Elveția) programează sâmbătă, 6 iunie, două probe: spadă feminin individual și floretă masculin individual.
Prima va începe proba de spadă feminin individual. De la ora 10:00, ora României, 77 de spadasine se vor întrece pentru medaliile puse în jos în superbul oraș elvețian. Țara noastră va fi reprezentată aici de patru sportive: Ana Maria Brânză (CSA Steaua), Simona Gherman (CSA Steaua) – bronz la ediția din 2014 a CE, de la Strasbourg – Simona Pop (CSA Steaua) și Loredana Dinu.
Cele patru sportive, coordonate de pe margine de antrenorul Dan Podeanu, vor intra în concurs în următoarele grupe:
1.grupa Branza 2.grupa Gherman 3.grupa Pop 4.grupa Dinu
Programul complet al zilei a doua de la Campionatul European de scrimă seniori de la Montreux este următorul:
Ora 10:00 – spadă feminin individual-calificări și eliminări directe;
Ora 10:30 – floretă masculin individual-tabloul de 32;
Ora 18:00 – floretă masculin individual-semifinale;
Ora 18:50 – spadă feminin individual-semifinale;
Ora 19:40 – floretă masculin individual-finala;
Ora 20:05 – spadă feminin individual-finala;
Ora 20:35 – festivitatea de premiere.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile evoluției sportivilor români la Montreux.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 12:17 – Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare. Brânză și Pop au obținut maxim de victorii, Gherman a obținut cinci victorii în șase partide, iar Dinu a câștigat trei meciuri din șase. Rezultatele spadasinelor noastre în grupe au fost următoarele:
1.rezultate branza 2.rezultate Gherman 3.rezultate Pop 4.rezultate Dinu
Vezi mai jos o galerie foto de la primele dueluri ale româncelor la Montreux:
Ana Maria Brânza Loredana Dinu Simona Pop
Loredana Dinu 2  Simona Pop cu Bianca Del Carretto
FOTO: Augusto Bizzi


UPDATE, ora 12:28 – În urma rezultatelor din grupe, Ana Maria Brânză și Simona Pop s-au calificat direct pe tabloul de 32, iar Simona Gherman și Loredana Dinu vor trage în 64 după următorul program:
Ora 12:55 – Loredana Dinu – Edina Antal (Ungaria)
Ora 12:55 – Simona Gherman – Kinka Barvestad (Suedia).
Loredana Dinu in grupe 2 Loredana Dinu in grupe 3 Loredana Dinu in grupe


UPDATE, ora 13:19 – Loredana Dinu s-a calificat și ea pe tabloul de 32. Sportiva de la CS Dinamo a trecut în 64 de Edina Antal (Ungaria), scor 15-5.


UPDATE, ora 13:40 – Simona Gherman, medaliat cu bronz la Campionatul European de la Strasbourg 2014, a fost eliminată în 64 la Montreux. Sportiva de la CSA Steaua a cedat cu 13-14 duelul cu Kinka Barvestad (Suedia).


UPDATE, ora 13:42 – Ana Maria Brânză, Simona Pop și Loredana Dinu continuă cursa în proba de spadă feminin individual și vor evolua în 32 după următorul program:
Ora 14:10 – Simona Pop – Dorina Budai (Ungaria)
Ora 15:00 – Loredana Dinu – Julia Beljajeva (Estonia)
Ora 15:25 – Ana Maria Brânză – Pauline Brunner (Elveția).


UPDATE, ora 14:22 – Simona Pop s-a calificat fără mari probleme pe tabloul de 16. Sportiva de la CSA Steaua a trecut în 32 de Dorina Budai (Ungaria), scor 15-3.


UPDATE, ora 15:20 – Loredana Dinu este a doua româncă eliminată în proba de spadă feminin individual. Sportiva de la CS Dinamo a cedat în 32 în fața sportivei Julia Beljajeva (Estonia), scor 7-15.


UPDATE, ora 15:46 – Simona Pop nu e singura româncă pe tabloul de 16. Ana Maria Brânză a trecut în 32 de Pauline Brunner (Elveția), scor 15-9, și s-a calificat și ea în 16. Programul pe care-l vor avea Simona Pop și Ana Maria Brânză în 16 este următorul:
Ora 16:00 – Simona Pop – Emma Samuelsson (Suedia)
Ora 16:20 – Ana Maria Brânză – Katrina Lehis (Estonia).


UPDATE, ora 16:15 – Simona Pop s-a calificat pe tabloul de 8! Sportiva de la CSA Steaua a trecut în 16 de Emma Samuelsson (Suedia), scor 15-14.


UPDATE, ora 16:44 – Ana Maria Brânză s-a calificat și ea pe tabloul de 8. Spadasina de la CSA Steaua a trecut în 16 de Katrina Lehis (Estonia), scor 15-7. Programul pe care-l vor avea Simona Pop și Ana Maria Brânză în 8 este următorul:
Ora 17:10 – Simona Pop – Tatiana Logunova (Rusia)
Ora 17:10 – Ana Maria Brânză – Emese Szasz (Ungaria).


UPDATE, ora 17:26 – Simona Pop a reușit o victorie superbă în 8 cu Tatiana Logunova (Rusia), scor 15-11, și se califică în semifinale, având asigurată cel puțin medalia de bronz. Este prima medalie pentru delegația României la Montreux! Din păcate, Ana Maria Brânză a fost eliminată în 8 după ce a cedat cu 10-15 partida cu Emese Szasz (Ungaria).
Branza cu Szasz Branza cu Szasz2 Branza cu Szasz3 Pop cu Logunova


UPDATE, ora 17:31 – Pentru un loc în marea finală, Simona Pop se va duela cu Rossella Fiamingo (Italia). Duelul Simona Pop – Rossella Fiamingo (Italia) va începe la ora 18:50, ora României.


UPDATE, ora 19:34 – Simona Pop s-a oprit în semifinale și a cucerit medalia de bronz pentru România. Sportiva de la CSA Steaua a fost învinsă în semifinale de Rossella Fiamingo (Italia), scor 9-15.
Simona Pop in semifinale cu Rossella Fiamingo Simona Pop in semifinale cu Rossella Fiamingo2 Simona Pop in semifinale cu Rossella Fiamingo3 Simona Pop in semifinale cu Rossella Fiamingo4 Simona Pop in semifinale cu Rossella Fiamingo5 Simona Pop in semifinale cu Rossella Fiamingo6 Simona Pop in semifinale Simona Pop in semifinale2


Related Posts

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

România – locul 15 la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig, în proba de spadă feminin echipe

Ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori de la la Leipzig a programat miercuri, 26 iulie 2017, cele din urmă probe pe echipe: spadă feminin și floretă masculin. De la ora 11:00, ora României, 24 de formații s-au întrecut în proba de spadă feminin. Echipa României a intrat în concurs direct pe tabloul […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top