UPDATE 9: Brânză, Pop și Constantin și-au aflat adversarele de pe tabloul principal la Cupa Mondială de la Barcelona!

  by    0   0

Barcelona găzduiește în acest final de săptămână a cincea etapă de Cupă Mondială la spadă feminin. La startul întrecerii s-au aliniat 222 de sportive din 37 de țări, iar România va fi reprezentată de următoarele: Ana Maria Brânză, Simona Pop Deac, Maria Udrea, Ana Maria Constantin, Ioana Dumitru și Raluca Sbârcia. Șeful delegației este antrenorul Octavian Zidaru.
Vineri și sâmbătă, 7 și 8 martie, va avea loc concursul individual, iar duminică, 9 martie, cel pe echipe. Vineri au loc calificările pe tabloul individual, fază în care vor participa cinci din cele șase românce. Singura calificată direct pe tabloul principal este Ana Maria Brânză, lider în clasamentul Cupei Mondiale.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția fetelor noastre la Barcelona.
FOTO: Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE, ora 10:15 – Cele cinci românce din calificări și-au aflat adversarele din grupele preliminare. Iată cu cine se vor bate Simona Pop, Maria Udrea, Ana Maria Constantin, Ioana Dumitru și Raluca Sbârcea:
Ioana Dumitru – este în grupa preliminară 3 cu următoarele: Julia Garcia Martin (Spania), Sara De Alti (Italia), Natalie Vie (SUA), Lyubov Shutova (Rusia), Marijana Markovic (Germania) și Vanessa Galantine (Franța)
Ana Maria Constantin – e în grupa preliminară 4 cu următoarele: Susana Blanco Pintado (Spania), Maria Hugas-Mallorqui (Germania), Aphiwe Tuku (Africa de Sud), Francesca Quondamcarlo (Italia), Jo-Ting Hsu (Taipei) și Helene Ngom (Franța)
Simona Pop – se află în grupa preliminară 6 alături de: Martyna Swatowska (Polonia), Cassandra Bates (SUA), Laurence Epee (Franța), Dominika Doubova (Cehia), Olga Kochneva (Rusia) și Samanta Garcia Perez (Spania)
Raluca Sbârcia – este în grupa preliminară 17 cu următoarele: Anja Schuenke (Germania), Yiwen Sun (China), Caitlin Chang (Jamaica), Victoria Mo (SUA), Martina Olexova (Cehia) și Julia Kolczonay (Ungaria)
Maria Udrea –  este în grupa preliminară 26 și va lupta cu: Marzia Muroni (Italia), Andrea Zamorano (Spania), Danuta Dmowska-Andrzejuk (Polonia), Janineth Dirley Yepes Molina (Costa Rica), Timea Posovszky (Ungaria) și Alexandra Blum (Elveția)
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția fetelor noastre la Barcelona.


UPDATE, ora 14:25 – Patru din cele cinci fete ale noastre au terminat evoluția în grupele preliminare cu următoarele rezultate: Ioana Dumitru – două victorii și patru înfrângeri; Ana Maria Constantin – cinci victorii și un eșec; Simona Pop – șase victorii; Raluca Sbârcia – patru succese și două eșecuri; Maria Udrea – două victorii și două eșecuri (mai are două asalturi de disputat).


UPDATE, ora 14:55 – Maria Udrea a încheiat și ea evoluția din grupa preliminară cu un bilanț pozitiv: patru victorii și două eșecuri și merge mai departe în concurs. Simona Pop, care a avut șase victorii în șase asalturi, s-a calificat direct pe tabloul principal de mâine al Cupei Mondiale de spadă de la Barcelona.


UPDATE, ora 15:00 – Simona Pop a scăpat de emoții pentru ziua de azi. Raluca Sbârcia, Maria Udrea, Ana Maria Constantin și Ioana Dumitru au intrat toate pe tabloul preliminar de 256, acolo unde trebuie să treacă trei tururi pentru a putea lupta și mâine. Iată situația celor patru în turul I preliminar:
Ioana Dumitru – Dayana Martinez (Venezuela)
Maria Udrea are liber în turul I, iar în turul II va da peste maghiara Edina Antal
Raluca Sbârcia are liber în turul I, iar în turul II va da peste americanca Natalia Vie
Ana Maria Constantin are liber în turul I, iar în turul II va de peste Dirley Janineth Yepes Molina (Costa Rica).


UPDATE, ora 15:25 – Ioana Dumitru a pierdut cu 15-8 în fața sportivei Dayana Martinez (Venezuela) și a părăsit concursul individual de la Cupa Mondială de spadă senioare de la Barcelona. Pe tabloul de 256 preliminar au mai rămas trei românce, care vor concura astfel în turul II:
Maria Udrea – Edina Antal (Ungaria)
Raluca Sbârcia – Natalia Vie (SUA)
Ana Maria Constantin – Dirley Janineth Yepes Molina (Costa Rica).


UPDATE, ora 16:25 – Raluca Sbârcia a părăsit concursul individual în turul II după ce a fost învinsă de Natalia Vie (SUA), scor 15-11. În schimb, Maria Udrea e la un pas de tabloul principal după ce a trecut în turul II preliminar de Edina Antal, din Ungaria, scor 15-11. În turul III preliminar, Maria se va duela cu Francesca Quondamcarlo (Italia).


UPDATE, ora 16:35 – Ana Maria Constantin s-a calificat și ea în turul III preliminar al Cupei Mondiale de spadă senioare de la Barcelona. Constantin a depășit-o în turul II pe Dirley Janineth Yepes Molina (Costa Rica), scor 11-5 și se va bate pentru un loc pe tabloul principal cu Romana Caran (Serbia).


UPDATE, ora 17:55 – Ana Maria Constantin s-a alăturat Simonei Pop pe tabloul principal de spadă de la Cupa Mondială de la Barcelona după ce a învins-o în turul III preliminar pe Romana Caran (Serbia), scor 6-3. Din păcate, Maria Udrea a părăsit întrecerea după 10-15 cu Francesca Quondamcarlo (Italia). Așadar, sâmbătă, 8 martie, România va avea trei reprezentante pe tabloul principal al Cupei Mondiale de la Barcelona: Ana Maria Brânză (calificată direct), Simona Pop și Ana Maria Constantin (ambele ajunse după calificări).


UPDATE, ora 18:50 – Româncele și-au aflat adversarele din turul I de pe tabloul principal al Cupei Mondiale de spadă de la Barcelona de sâmbătă, 8 martie. Iată programul fetelor noastre:
Ana Maria Constantin – Auriane Mallo (Franța), ora 10:50.
Simona Pop – Lauren Rembi (Franța), ora 12:05
Ana Maria Brânză – Sara Carpegna (Italia), ora 12:55.
Orele precizate sunt orele României. Site-ul www.frscrima.ro va fi și mâine alături de cele trei fete pe tot parcursul zilei.
 


Related Posts

„La Mulți Ani”, Marius Florea!

Antrenor federal al Federației Române de Scrimă și fost secretar general, Marius Florea își serbează azi, 23 mai, ziua de naștere. Fost scrimer la CSA Steaua, Marius Florea este unul dintre cei mai apreciați arbitri de sabie din lume, în 2010, 2013 și 2014 fiind desemnat chiar numărul unu la nivel mondial de către Federația Internațională […]

READ MORE →

S-a stabilit programul Campionatului Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, de la București

Campionatul Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, se va desfășura la București, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fostă Floreasca), în perioada 17-28 iunie. Întrecerea va reuni la start aproximativ 600 de copii de la toate cluburile din țară, la toate cele trei arme: sabie, spadă și floretă. Concursul se va disputa la individual […]

READ MORE →

Tempera Advertising susține Federația Română de Scrimă în organizarea Campionatului Național de Scrimă pentru copii

În 2017, Campionatul Național de scrimă pentru copii va avea loc în perioada 17-28 iunie, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fosta Floreasca) din București. Iar Federația Română de Scrimă încearcă să facă din această competiție un eveniment de neuitat atât pentru publicul prezent în sală în cele 12 zile de concurs, dar mai ales […]

READ MORE →

Cluburile de scrimă din București sunt invitate pentru demonstrații la Ziua Porților Deschise ale TVR

Televiziunea Româna organizează în perioada 1-2 iunie 2017 Ziua Porţilor Deschise. În cadrul acestui eveniment sunt organizate ateliere sportive din mai multe discipline. Televiziunea Română invită cluburile de scrimă din București să participe la acţiune alături de cât mai mulți copii. Evenimentul se petrece între orele 12:00-20:00, în fiecare zi,  iar cei care doresc (cluburi, […]

READ MORE →

Dan Găureanu va fi condus miercuri pe ultimul drum!

Federația Română de Scrimă anunță faptul că fostul antrenor al lotului național de sabie și al CSA Steaua București, Dan Găureanu, decedat sâmbătă, 20 mai 2017, va fi condus pe ultimul drum miercuri, 24 mai 2017. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfinții Arhangheli din Brașov, de la ora 14:30! Fost campion național la sabie […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top